De eerste brillen werden allemaal ontworpen door Celso Viejo, maar het Kinto-project werd al snel versterkt met bekwame designers. Vandaag leiden we nog altijd zelf onze creatieve medewerkers op en werken we samen in een klein team zodat alle modellen trouw de identiteit van het merk weerspiegelen. CĂ©line Onssels, Justin Veronesi en Pauline Capdo zijn de designers van de huidige modellen. Zij worden ondersteund door Johanna Viejo, die in 2011 haar vader opvolgde.

Van het manuele ontwerp tot de final touch: wij verzekeren zelf de 300 productiestappen en ontwikkelen onze brillen in onze eigen fabriek. Een autonomie die ervoor zorgt dat we sneller en spontaner kunnen reageren:

Dankzij deze organisatie kunnen onze designers ook de tijd nemen om de modellen in samenwerking te ontwikkelen. Vormen, kleuren, materialen: alle beslissingen worden genomen in teamverband. Dit is het handelsmerk van Kinto: al het overtollige van de bril wegnemen om zich te concentreren op het detail dat het verschil maakt. 

Naast de diversiteit van hun vormen bieden onze modellen elk tot acht verschillende kleuren, zodat voor elk gezicht de perfecte Kinto-stijl verkrijgbaar is. 

Ook de ergonomie is een cruciaal aspect: de bril moet licht en gemakkelijk draagbaar zijn. In een sector die evolueert op het ritme van de technische innovaties, houden wij in ons achterhoofd dat elk detail belangrijk is. Al onze brillen bieden bijvoorbeeld een systeem van onderling verwisselbare flexibele scharnieren. Dankzij deze technologie kunnen de monturen onmiddellijk bij de opticien hersteld worden, zonder wachttijd. 

Bij Kinto streven we er constant naar te bewijzen dat de zelfstandigen hun plaats hebben op een dynamische markt die constant evolueert.

Ja, ik wil een Kinto bril